Ekspert på glassflaske og aluminiumslokk

15 års produksjonserfaring

Topp 10 kaldeste vinregioner i verden (del 2)

Etter å ha drukket for mye «stor vin» med dyp farge, fyldig og fyldig, ønsker vi noen ganger å finne et snev av kjølighet som kan vaske bort smaksløkene, så viner fra kalde områder kommer i spill.

Disse vinene har ofte høy syre og forfriskende.De gir deg kanskje ikke en "følelse av gjenfødelse" som opplysning, men de vil definitivt forfriske deg.Dette er et magisk våpen for viner i kalde områder som aldri går av moten.

Lær om disse 10 kaldeste vinområdene, og du vil oppdage flere vinstiler.

6. Otago, Central New Zealand 14,8℃

Central Otago ligger på sørspissen av New Zealands sørøy og er den sørligste vinregionen i verden.Central Otago-vingårder har de høyeste høydene sammenlignet med vingårder i andre New Zealand-produserende regioner.

Central Otago er New Zealands eneste vinregion med kontinentalt klima, med korte, varme, tørre somre og kalde vintre.Sentrale Otago ligger dypt i en dal omgitt av snødekte fjell.

Pinot Noir er den viktigste druesorten i Central Otago.Plantearealet utgjør omtrent 70 % av det totale vingårdsarealet i denne regionen.Påvirket av det kontinentale klimaet er Pinot Noir-vinen her sterk, fyldig og fruktig.Uhemmet, samtidig som den viser skarp syre og delikate mineralske, jordnære og urteaktige smaker.

Chardonnay, Pinot Grigio og Riesling er også viktige druesorter i Central Otago.

Selv om den sentrale Otago-vinregionen er liten i skala, er den en raskt voksende stjerne i vinindustrien i New Zealand, og dens Pinot Noir-vin er berømt vidt og bredt.

7. Sveitsisk GST 14,9°C

Sveits, kjent som "Europas tak", har en rekke klimatyper.Generelt sett er det ikke varmt om sommeren og kaldt om vinteren.Selv om Sveits sjelden viser seg frem som et vinproduserende land, betyr det ikke at det er et «karrig land» for vinproduksjon.

Det er rundt 15 000 hektar med vingårder i Sveits, og det produseres rundt 100 millioner liter vin hvert år.Fordi det hovedsakelig er for innenlandsk forbruk, er det ikke kjent internasjonalt.

De fleste av vingårdene i Sveits ligger i mer enn 300 meters høyde.Det er mange fjell og innsjøer i territoriet, og klimaet er kjølig.Pinot Noir, sveitsiske innfødte varianter Chassela og Gamay er hovedsakelig plantet.

8. Okanagan Valley, Canada 15,1°C

Okanagan Valley (Okanagan Valley), som ligger i den sentrale delen av British Columbia, Canada, er Canadas nest største vinproduserende region og har et kontinentalt klima.

Okanagan-dalen har omtrent 4000 hektar med vingårder plantet med varianter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Pinot Grigio, Chardonnay og Oceba.

Fordi vinteren her er veldig kald, vil temperaturen synke til minus 14°C til minus 8°C, så den egner seg veldig godt til å brygge isvin.

Få mennesker vet at Okanagan-dalen pleide å være en enorm isbre med en kompleks jord- og steinstruktur.Jordsmonn som leirholdig silt, kalkstein og granitt gir vinen rik og konsentrert aroma, mineralsans og myk tannin.Isvin, den fortsatt produserte røde og hvite vinen er også av god kvalitet.

9. Rheingau, Tyskland 15,2°C

Rheingau ligger i den slake skråningen av Rhinen.Fordi den har flere edle herregårder og er forbundet med det berømte klosteret Eberbach, har Rheingau alltid blitt sett på som den mest edle vinproduserende regionen i Tyskland.

Breddegraden på opptil 50° gjør at Rheingau har et kjølig klima, hvor Riesling og Pinot Noir finner et paradis.Blant dem er Riesling-vin representanten for toppvinene i Rheingau.Den rike og sterke mineralsmaken gjør den veldig gjenkjennelig.

I tillegg til tørre viner produserer Rheingau også søte viner, inkludert Tysklands mest kjente Korn-for-korn og Rosin-for-korn.

Vinproduserende landsbyer er en sentral del av produksjonsområdet i Rheingau.Landsbyene er spredt i de nedre delene av Rhinen.De kjente vinlandsbyene inkluderer Hochheim og Geisenheim.Sjarmerende vinproduksjonskultur.

10. Marlborough, New Zealand 15,4°C

Marlborough ligger i den nordøstlige delen av New Zealand, omgitt av fjell på tre sider og vendt mot havet på den ene siden, med et kjølig klima.

Det er mer enn 20 000 hektar med vingårder her, som utgjør 2/3 av det totale drueplantingsarealet i New Zealand, og det er det største vinproduserende området i landet.

Sauvignon Blanc er den ikoniske varianten av Marlborough.På 1980-tallet, med sin utmerkede Sauvignon Blanc-vin, presset Marlborough New Zealand inn på den internasjonale vinscenen.I tillegg dyrkes varianter som Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Pinot Gris og Gewurztraminer i Marlborough.

De tre underregionene til Marlborough har sine egne kjennetegn.Wairau Valley produserer hovedsakelig Pinot Noir, Riesling og Pinot Grigio med ren stil og frisk smak.

Jordsmonnet i den sørlige dalen ble dannet i antikken, og vinene som produseres er kjent for sin rike fruktige smak og fyldige kropp;Utmerket Sauvignon Blanc.

9


Innleggstid: 28. mars 2023